Do it yourself portable sound studio!

Zoals jullie inmiddels wellicht weten, streven Johan en Sven constant naar perfectie. Zeker ten aanzien van de podcast is geen berg te hoog en geen vallei te… ach je begrijpt vast wel wat we bedoelen.

Een punt van constante verbetering is het geluid. Wat begon met een lavaliermicrofoon op een zolderkamertje tussen de dozen met spullen, groeide door naar de eettafel in Sven’s woonkamer met 2 usb microfoons. Echter viel al snel op dat de beide microfoon elkaar nogal oppikte. Dit resulteerde in een soort echo in het geluid.

zolder
De zolderkamer-studio, waar het allemaal begon

Dus de volgende stap in de zoektocht naar perfectie, waren 2 kistjes van de Ikea met daarin insolatieschuim. Het resultaat was te veel bas in het geluid en Johan en Sven zagen elkaar niet meer.

kistjes
De Ikea-kistjes, mooi maar niet functioneel

Na de Ikea-kistjes wisten Johan en Sven dat ze op de goede weg waren, dus kwamen de portable geluidhokjes (volgens sommige luisteraars ook wel stemhokjes of piephokjes genoemd). Ook hierbij bleek het geluid bij (met name Sven) te veel bas op te leveren. De hokjes werden deel gedemonteerd en dit leverde het juiste geluid op. Het zag er echter niet mooi uit en het materiaal neerzetten en weer opbergen kostten te veel tijd.

cubicles
De geluidhokjes, erg mooi maar niet in deze vorm te gebruiken

Next stop: Een portable studio die zo om de tafel gezet kan worden. Dit project is nu voltooid en binnenkort vindt de eerste opname plaats binnen deze studio. Het idee is simpel: 4 standaards worden voorzien van 4 aluminium balken. Dit vormt een rechthoek welke op hoogte ingesteld kan worden. Vervolgens worden hier doeken om gehangen om zoveel mogelijk reverb tegen te gaan en gelijkertijd een natuurlijk geluid te behouden.

studio
Onze portable studio

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*