#14 | CETA / Nintendo Switch / Horror adventures / ‘De console is dood, lang leve de pc’

De PC, wie is er niet groot mee geworden? Starend naar dat groene scherm en games spelen waar je de graphics bij moest bedenken en geluid dat het meeste weg had van morse-code, om over de bediening nog maar de zwijgen! Wat was je blij dat de spelcomputer zijn intrede deed. Nu kon je tenminste zien wat je speelde, met een besturing die klopte en geluid dat tot de verbeelding sprak. De spelcomputer veroverde een plek die het niet meer afstond. Nintendo staat synoniem voor spelcomputers en ook Sony en Microsoft behoren tot de gevestigde orde.

Maar waar de PC een wat meer lineair pad bewandelde was het zeker niet afgeschreven als het op gamen aankwam. Sterker nog, gamen op de PC werd (en wordt) steeds groter. Met de intrede van de muis zorgde het in combinatie met het toetsenbord voor een solide besturing. Dit leende zich steeds beter voor bepaalde type games, zoals de First Person Shooter en Strategy Games. Dit soort games ging je ook steeds meer associëren met de PC.

De lineaire lijn van de pc lijkt de exponentiële lijn van de spelcomputer te gaan benaderen en overtreffen. Is dit voor de PC dan toch het verhaal van de langste adem? En dan is er nog het gegeven dat de spelcomputer onder de motorkap steeds meer op een PC gaat lijken. WTF! Straks verdwijnt de spelcomputer van het podium en blijft de PC met zijn master race als enige over!

Sven en Johan droppen dan ook de boute stelling: De console is dood, lang leve de PC!

Informatie:
Host: Sven
Co-Host: Johan
Lengte aflevering: 2.30.19
Datum:  1 november 2016

Deze aflevering kun je ook luisteren via:

Download MP3
SoundCloud
iTunes

CETA
Johan vindt het tijd dat het niveau van Praatje Podcast wordt opgekrikt. Sven snapt niet wat Johan bedoelt. Hierop antwoord Johan: ‘Dat bedoel ik”. Vraagtekens bij Sven…. Dan begint Johan over een handelsverdrag tussen België en Canada, CETA genaamd. Praatje Politiek is geboren.

Nintendo Switch
Inmiddels zijn er wat launch titels bekend voor de Nintendo Switch en weten we wat meer over deze bijzondere console/handheld van Nintendo. Op moment van opnemen van deze podcast is het nog pure anticipatie van Johan en Sven. En dat maakt het juist zo leuk! Wat kan dit concept gaan brengen? En het blijkt dat 4 jaar geleden een Chinees bedrijf precies dit product als eens heeft gemaakt. Sven en Johan geven hun mening en delen hun inzichten.

Horror adventures en H.P. Lovecraft
Sven heeft eindelijk weer eens wat games gespeeld. Point and Click adventures natuurlijk! Om precies te zijn heeft hij The Last Door: The Letter gespeeld op zijn iPhone en is hij begonnen met Statis op de PC. Beide games kun je omschrijven als horror Adventures die beide sterk geinspireerd lijken door H.P. Lovecraft. H.P. Lovecraft was een Amerikaanse schrijver die het moderne horror heeft geherdefinieerd. Met zijn eigen verzonnen universum vol goddelijke monsters en verhalen waarin mensen compleet gek worden. Johan herleeft oude tijden met Dungeon Keeper. Waar hij als tiener niet verder kwam dan level 2, lijkt hij de game nu met speels gemak uit te gaan spelen. De fun is in al die jaren niet verdwenen. Wat was Bullfrog toch een goede game-ontwikelaar!

De console is dood, lang leve de PC!
Johan en Sven gaan samen discussiëren wat er klopt van deze stelling. Johan speelt nog graag op zijn pc. Sven lijkt te leiden aan een heftige vorm van geheugen verlies, of hij doet in ieder geval goed zijn best om oude herinneringen te verdringen. Want om de een of andere reden, kan Sven zich weinig tot niks herinneren van zijn PC avonturen van vroeger. Dat is, totdat Johan hem er aan herinnert. Een volledige openbaring met opzienbarende uitweidingen is het gevolg.

Naast de input van Johan en Sven hebben ook de vaste luisteraars weer van zich laten horen. Mike (Dynamike), Maarten (Pius) en Peter (Galious) geven hun visie op deze stelling.
Het blijkt al snel dat de meeste luisteraars de console alles behalve dood vinden en is er veel liefde voor de PC.

Huishoudelijk mededeling
Sven en Johan danken de luisteraars voor hun inbreng en uiteraard iedereen die geluisterd heeft naar deze aflevering. De huishoudelijke mededelingen worden behandeld, o.a. waar Praatje Podcast allemaal de vinden is.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*