#18 | Smoothies / Kapotte wasmachine / De mooiste verhalen achter een liedje

Mooie verhalen en mooie muziek, wie houdt daar nou niet van? Als kind waren dat de twee mooiste dingen in het leven. Als het even kon zong je de hele dag de longen uit je lijf en kon je geboeid luisteren naar de verhalen die je vader, moeder, opa, oma, meester of juf je vertelde. Praatje Podcast begrijpt dit en pakt deze twee geneugten van het leven in één, als ware het een heerlijke smoothie is. Johan en Sven vroeger de luisteraars en elkaar het volgende:

“Wat is jouw mooiste verhaal achter een liedje?

Dit levert een aflevering op vol prachtige anekdotes, hele mooie muziek (van videogames en films tot de meest (on)bekende artiesten van deze planeet). En zoals je mag verwachten van Johan en Sven, schiet het gesprek zo nu en dan alle kanten op.

Verder deelt Sven het geheim achter zijn eeuwig jeugdige uiterlijk en heeft Johan problemen met zijn wasmachine en Tom Clancy’s: Ghost Recon Wildlands gespeeld!

Benieuwd geworden? Luister dan snel naar deze aflevering van ruim 2,5 uur.

Informatie:
Host: Sven
Co-Host: Johan
Lengte aflevering: 2:30:00
Datum:  07-03-2017

Deze aflevering kun je ook luisteren via:

Download MP3
SoundCloud
iTunes

Groente Smoothie

Johan kijkt Sven aan. Hij blijft even staren en zegt daarna vastberaden: “Er is iets anders aan jou.” Johan kan zijn vinger er maar niet op leggen. Wat is er toch met Sven? Sven besluit Johan uit zijn lijden te verlossen. “Ik drink al een tijdje een geheel vernieuwde smoothie”. “Een groente smoothie om precies te zijn”. Bleghh zegt Johan. Dat klinkt niet lekker. Dan deelt Sven zijn recept met Johan en twee weken later als Johan en Sven elkaar weer spreken, is Johan volledig aan de groente smoothie geslagen! Sven besluit zijn recept ook met de luisteraars van Praatje Podcast te delen.

Kalibreren en het wilde land

Johan heeft een verhaal met een luchtje eraan. Een ongewassen luchtje om precies te zijn. Zijn Samsung wasmachine is ermee uitgescheiden. Nu is Johan niet van het snelle opgeven, dus besluit hij te onderzoeken wat er aan de hand is. Dit brengt hem van de servicedesk van Samsung (met onlogische openingstijden)  naar verdwenen sokken (wat waarschijnlijk het werk is van een huiself) tot het kalibreren van de wasmachine. Daarnaast heeft Johan zich in het wilde land van Tom Clancy begeven. Vol passie vertelt Johan en hangt Sven aan zijn lippen, spannond!!

De mooiste verhalen achter een liedje

Sven en Johan delen vele passies met elkaar. Muziek en verhalen zijn daar twee van. Laten we dat combineren dachten ze op een geven moment. En dat is precies wat er gebeurt tijdens deze aflevering. Laten de luisteraars van Praatje Podcast nou ook van die twee ingrediënten houden! Dus ook zij delen hun mooiste verhalen achter een liedje.

Deze verhalen kunnen over het liedje zelf gaan, de associatie met het liedje, of een prachtige anekdote waar toevallig een liedje aan blijft kleven. Dit levert vele verhalen en liedjes op. Om precies te zijn, de volgende liedjes:

 • The Wastelands (The Last Ninja – Videogame) – Toejam
 • A good day (Ice Cube – The Predator) – Johan
 • I hung my head (Sting – Mercury Falling) – Sven
 • Stand up against myself (Thunder Force IV – Videogame) – Jack Deejz
 • Title theme & Red Wings  (Final Fantasy II – Videogame) – Jake Armitage
 • Coming From (DMX – Flesh of my flesh, blood of my blood) – Johan
 • No letting go (Wayne Wonder – Reggae Gold) – Johan
 • Into the infinity of thoughts (Emperor – In the nightside Eclipse) – Galious
 • Cold water music (Aim – Cold water music) – Johan
 • Minor earth, major sky (A-ha – Minor earth, major sky) – Sven
 • Back & Forth (Aaliyah – Age ain’t nothing but a number) – Johan
 • The funny bird (Mercury Rev – Deserted songs) – Sven
 • Meet her at te love parade (Da hool – Her comes da hool) – Johan
 • Mo money mo problems (Notorious BIG – Life after death) – Sven
 • Title Theme (The curse of monkey island – Videogame) – Sven

Huishoudelijk mededeling
Sven en Johan danken de luisteraars voor hun inbreng en uiteraard iedereen die geluisterd heeft naar deze aflevering. De huishoudelijke mededelingen worden behandeld, o.a. waar Praatje Podcast allemaal de vinden is.

Readers Comments (2)

 1. Sjoerdjan Brandsma 17 april 2017 @ 15:29

  Leuke uitzending, ik hoorde het verhaal van Minor earth, major sky (A-ha) ik weet nog dat ik de CD hoorde en heb hem toen grijs gedraaid in de auto! Summer moved in… geweldig nummer…trouwens de hele CD!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*