#20 | Kefir / Koffers / Stellingen

Alles wat verrot is is beter voor je, althans, dat vindt Sven. Johan heeft zijn eigen Flight Cases gemaakt en in het hoofdonderwerp behandelen Johan en Sven 6 stellingen van luisteraars. Kortom, een bomvolle aflevering van Praatje Podcast is een feit!

Informatie:
Host: Sven
Co-Host: Johan
Lengte aflevering: 2:34:02
Datum:  09-05-2017

Deze aflevering kun je ook luisteren via:

Download MP3
SoundCloud
iTunes

Verrotte melk is goed voor elk!
Johan trekt een zuur gezicht als Sven begint te praten over gefermenteerde melk. De volgende stap in een nog gezonder en evenwichtiger leven is, volgens Sven, het dagelijks drinken van zelf gemaakte Kefir.

Kefir is een fris zure zuiveldrank welke ontstaat door kefir toe te voegen aan melk. Hierdoor begint de melk te fermenteren. Door deze fermentatie is het een licht alcoholische drank (0,1 – 0,3%) en is het dikker dan melk. Kefir bevat gisten (bijvoorbeeld Saccaromyces unisporus, Kluyveromyces marxianus) en rechtsdraaiende bacteriën (o.a. lactobacillus caucasus, kefyr) welke in harmonie met elkaar samenleven en welke zorgen voor het fermentatieproces.

Al tientallen jaren wordt kefir door mensen thuis gemaakt om zo te profiteren van de voordelen van kefir maar ook om de bijzondere licht tintelende smaak. In de jaren 70 was er zelfs sprake van een heuse rage en had iedereen een ‘’pot kefir” op het aanrecht staan.

Wil je het zelf Kefir gaan maken? Hier lees je hoe je dit doet.

Just in case u need a flight case
Johan pakt z’n koffers en Sven helpt met inpakken. Alles moet erin passen, qua controllers, lenzen en camera’s wel te verstaan. Waar Sven zelf Pro-Biotica-drankjes maakt, zoekt Johan het liever in de hoek van spullen waar je echt wat aan hebt (aldus Johan), hij heeft zijn eigen Flight Case gemaakt. Speciaal voor het netjes en geordend opbergen van al zijn lenzen en camera’s én voor de controllers van zijn consoles.

Stellingen
Sven en Johan pakken de draad weer op daar waar ze het hebben laten liggen in aflevering 12.

Wederom hebben de luisteraars van Praatje Podcast stellingen ingestuurd waarvan zij vinden dat Sven en Johan er iets van moeten vinden. Ongeveer 12 stellingen kregen de mannen binnen en die gingen allemaal in de stoere cap. Uiteindelijk zijn daar 6 stellingen uit getrokken waarover Sven en Johan gingen discussiëren.

Dit zijn de 6 stellingen die behandeld zijn:

“Fysieke games verzamelen is eigenlijk zinloos geworden. De versie van de game die op de disc staat is al achterhaald voordat ‘ie in de schappen ligt (welke game heeft geen day 1 patch tegenwoordig? Zelfs GOTY Editions zijn niet meer de ‘definitive’ versie).” GALIOUS

“Mensen die nu retro games kopen zijn hartstikke gek want de bubbel gaat eerdaags knappen.”TOEJAM

“In plaats van de aarde te proberen te behouden moeten we vol inzetten op ruimtevaart en maken dat we hier wegkomen zolang het nog kan.”TOEJAM

“De Switch wordt een tweede Wii U, die alleen wat beter verkoopt.” DYNAMIKE

“Waarom nog nieuwe games op day one kopen als ze enkele weken/ maanden soms al aan de helft staan en een jaar later vaak al aan een tientje als je goed zoekt en weet waar?” MARTH DAUL

“A happy wife, is a happy life!”SEARANGER

Huishoudelijk mededeling
Sven en Johan danken de luisteraars voor hun inbreng en uiteraard iedereen die geluisterd heeft naar deze aflevering. De huishoudelijke mededelingen worden behandeld, o.a. waar Praatje Podcast allemaal de vinden is.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*