#35 | Het einde van bezit is nabij

Appeltjesgroen, dat woord zal nog lang resoneren tijdens en na deze aflevering. Iets met ‘Dat moet ik toch lekker zelf weten?!’ Anyways, er komt een tijd dat je praktisch gezien niks meer bezit. Heb je iets nodig, dan neem je het af als een dienst. Films en muziek kijken via een streamingdienst is al heel gewoon en ook gamen ‘als een dienst’ is in opmars. Hoogste tijd voor Johan en Sven om te filosoferen over een wereld zonder bezit. Maar om de toekomst te kunnen voorspellen moet je het verleden begrijpen. En dus gaan de mannen terugkijken op het verleden. Hoe is bezit ooit ontstaan? Was het er altijd? Is het typisch iets voor de mens?  

Maar er is meer, want Johan heeft zijn ASMR ontdekt in ‘lopen door Japan met een gimbal-videos’ en heeft ambitisch dit te evenaren door de aanschaf van een eigen gimbal.

Sven is met zijn dochter op ontdekkingsreis in de wereld van Hyrule met Zelda: Breath of the wild en daarnaast heeft Sven een nieuw muziekstuk/muziekaal avontuur, hoorspel gemaakt over de laatste wens van een stervende A.I. Het blijkt een ware space-epos te zijn geworden.

Verder is er brekend nieuws, want deze epsiode is ‘live opgenomen’. Johan en Sven zitten op veilige afstand bij elkaar en Sven speelt voor DJ zodat de hele aflevering ‘af’ is op het moment dat de opname klaar is.

Of deze live opgenomen sessie helemaal vlekkeloos verloopt, ga je beleven in deze aflevering van ruim 3,5 uur.

Benieuwd naar Sven’s zelfgemaakte muziek?

Luister zelf eens naar zijn repertoire: Seffen | Gratis luisteren op SoundCloud

Bij het nummer ‘Last conversation with a dying A.I. hoort een soort ‘begeleiding’ voor het verhaal. Om deze space-epos van 15 minuten in zijn volle glorie te beleven, kun je het beste met een koptelefoon op gaan luisteren, liefst op een rustige plek. Hou daarbij deze ‘time-stamps’ bij de hand om te begrijpen wat je op welk moment in het nummer hoort.

Last conversation with a dying A.I.

0:00 – 1:10

Space Ship Sumnium in deep space.

1:10 – 2:20

Space Ship Sumnium recieves emergency beacon from unknown space station nearby.

2:20 – 3:30

Space ship Sumnium arrives at space station and the crew tries to enter the space station.

3:30 – 4:40

Crew from Sumnium enters the space station only to discover it’s abandoned. Until they meet the station’s A.I.

5:50 – 9:20

The A.I. explains to the crew that it’s dying but can’t/doesn’t want to die alone. It tell’s the crew from Sumnium it’s life story.

9:20 – 13:40

The A.I. Slowly starts to desintegrate while telling the last part of his lifestory.

13:40 – 14:16

The A.I. Although still very afraid of dying is now ready to die, knowing it won’t die alone but is surrounded by the crew of space ship Sumnium.

14:16 – 14:53

What remains is electronic sounds of the space station going completely silent…

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*