#54 | Wat is het toch onze gezondheid?

Gezondheid, meestal zeg je dat nadat iemand geniest heeft. Maar er echt over praten (laat staan nadenken) dat is voor vele iets wat liever ontweken wordt. We weten allemaal wel wat gezond is en wat minder gezond is. Maarja, het leven hè, druk druk druk en zoveel verplichtingen. En dan gaan ze me ook nog vertellen hoe ik gezonder moet leven. 

Hoe kan het toch dat als het op gezondheid aankomt, het óf een noodzaak is omdat je dermate ziek bent geworden dat er geen andere uitweg meer is, of dat je er vooral niet mee bezig wilt zijn? Waarom kost het mensen zover moeite om (iets) gezonder te doen en te zijn? En wat als gezondheid door omstandigheden helemaal niet vanzelfsprekend is? 

In deze aflevering filosoferen Johan en Sven erop los. Wat betekent het om gezond of juist ongezond te zijn? Is werken gezond? Wanneer voel je je gezond? Daarnaast hebben de luisteraars Gozert, Shantum en Benjamin allemaal een eigen verhaal en ervaring met gezond zijn (of juist de struggle daarmee) en geven Johan en Sven wat praktische tips voor een gezonder leven. Kortom een A op de schaal van gezond om te consumeren, dat is deze aflevering van Praatje Podcast.

Verder praten Johan en Sven over oorlog (altijd gezellig), doen de mannen een Call To Action voor de nieuwste Praatje Podcast abonnees, heeft Sven akoestische panelen gemaakt voor nog beter geluid, speelde Johan dankzij de luisteraars The Last Guardian, is Sven begonnen met GTA V en heeft Johan zijn vrouw een smartphone-gimbal gegeven.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*