#24 | Shout-outs / nieuwe rubriek / Black Mirror / YouTube / Hypes

Daar staat ie dan, klaar voor vertrek. “Iedereen instappen!!” De hype train is een machtig voertuig dat menigeen in vervoering heeft gebracht. Van onwetend naar smachtend in minder dan 3 seconde is de hype train onweerstaanbaar. Zij die zeggen immuun te zijn voor zijn aantrekkingskracht komen bedrogen uit. Want wees nou eens eerlijk, ook jij bent een junkie voor de kick dat een ritje op de hype trein met zich meebrengt.

Het mag duidelijk zijn, Johan en Sven gaan het hebben over hype! Wat is hype? Waarom worden we (ge)hyped? En willen we stiekem niet allemaal wel (ge)hyped worden? Van de nieuwste gadgets, films en games tot zelfs ethische kwesties; Johan en Sven nemen de luisteraars en elkaar mee op deze zoektocht terwijl zij hun entreebewijs laten zien aan de conducteur en plaatsnemen in, jawel, de hype train.

Verder bedanken Johan en Sven alle luisteraars van over de hele wereld, heeft Johan een mental breakdown dankzij YouTube, is Sven verslaafd aan Black Mirror, begeeft Johan zich nog steeds in de wereld van The Witcher en helpt Sven de introverte mensen van deze wereld met een nieuwe rubriek!

Informatie:
Host: Sven
Co-Host: Johan
Lengte aflevering: 3:00:00
Datum: 26-01-2018

Deze aflevering kun je ook luisteren via:

Download MP3
SoundCloud
iTunes

Dank u, all over the world
Sven straalt en Johan snapt waarom. Luisteraars, jullie! Het bloed door onze aderen. Onze hoop in bange dagen, de reden van ons bestaan… oke, je snapt het denk wel. Johan en Sven zijn heel blij op hun (zeer intellectuele) luisteraars. Zo erg zelfs, dat Johan luisteraar Han in het zonnetje zet en Sven doet nogmaals een shout out naar Erwin. Daarnaast is er een rizing star onder de luisteraars, genaamd: Jasper Hoekstra. Deze man lijkt (als we de statistieken mogen geloven) bezig te zijn met het in vlot tempo afwerken van de Praatje Podcast backlog. Johan en Sven kunnen alleen maar zeggen: Go Jasper!!

Maar Praatje Podcast is mondiaal, zo blijkt.  We denken na om onder de naam Small Talk Podcast verder te gaan. Sven bespreekt de top 3 landen en steden waarin Praatje Podcast beluisterd wordt.

Mo money, Johan huilie
Johan snikt nog een keer voordat hij z’n zakdoek tevoorschijn tovert. De liefde is voorbij. De liefde tussen YouTube en Johan. YouTube heeft zijn monetize systeem aangepast. Volgens Johan een onnodige move voor een platform dat in zijn ogen pretentieus is. Volgens Sven slechts een noodzakelijke actie om kwaliteit te garanderen. Een discussie voltrekt zich.

Leuke praatjes
Sven steekt de introverte medemensch een hart onder de riem. Want waarom zou je je hele leven een muurbloempje blijven? Die persoon waarvan men steeds zegt: “Was hij ook op dat feestje?” Niet langer, als het aan Sven ligt. Daarom roept Sven een nieuwe rubriek in het leven, genaamd: ‘Leuke praatjes voor op een feestje’. Het idee: Elke aflevering een leuk weetje of feitje, welke je tijdens het eerst volgende feestje kunt vertellen. Sven ziet het al helemaal voor zich:  de kamer is stil, hangend aan je lippen, terwijl je feitelijke kennis tentoonspreid. De mensen zullen nooit meer op dezelfde manier naar je kijken.

Black Mirror

Johan en Sven zijn het over één ding tenminste eens: Black Mirror is een heel bijzondere serie. Als je deze Britse anthologieserie nog nooit gezien hebt, moet je je echt gaan schamen. Een anthologieserie betekent dat elke aflevering op zichzelf staat. Als ware het een minifilm is. Het doet denken aan The Twilight Zone met als focus de drugs die we technologie noemen. Wat doet de voortdurende drang naar technologische ontwikkelingen met ons als mens, onze ethische waarden en ons moraal. Black Mirror houdt ons een spiegel voor (die soms idd duister is) en confronteert ons met de gevolgen. Johan en Sven bespreken zonder te verklappen wat er zo gaaf is aan deze serie en tipt de luisteraars met een top 3 van afleveringen om in ieder geval te gaan kijken.

Johan kan niet heksen
Johan is er eigenlijk wel een  beetje klaar mee. Met The Witcher 3 wel te verstaan. Het spel biedt zoveel ruimte en vrijheid, dat Johan geen keuzes kan maken. Hij heeft het meeste wel gezien maar is nog lang niet klaar. Gaat hij dit volhouden of geeft hij de brui eraan.?

Worden we teveel (ge)hyped?
Als kinderen waren Johan en Sven heel snel en makkelijk enthousiast te maken over…eigenlijk alles. Tegenwoordig lijkt dit niet zo eenvoudig meer te werken. Volwassenheid brengt veel verantwoordelijkheden en weinig tijd met zich mee. Het gevolg? Weinig tijd om je te laten hypen voor games, films, muziek en gadgets. Toch zit er in de mannen nog een klein kind dat er om schreeuwt gehyped te worden. Vooral Sven kan zo nu en dan nog heel enthousiast worden over de volgende game, zonder daadwerkelijke gameplay te hebben gezien. Wellicht is het de verslaving aan het gevoel, dat het gevoel oproept.

Hoe zit het met de luisteraars? Die blijken, met name op het gebied van games, het kind in hen verloren te zijn. Er wordt gesproken over leeftijd waarop je je niet meer zo moet laten leiden door hypes. Er wordt zelfs gesproken over immuun zijn voor hypes. Johan en Sven geloven dit niet zo. Dit leidt hen op een ontdekkingsreis van hypes, rages, trends en vooral mooie verhalen met vele uitstapjes.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*