Praatje Actueel: LANY / AirPods / Witcher 3 / Secret Santa / Bright / Star Wars

Praatje Actueel is soms net als die vreemde, gekke oom die je in je familie hebt. Tegendraads, wil maar niet volwassen worden en loopt rond in zijn iets te wijde blauwe Hulk blouse. Dus zit je goed? Ben je er klaar voor? Want dit is niet zomaar een aflevering van Praatje Actueel, maar een hele uitgebreide aflevering van Praatje Actueel. Als deze aflevering een zak chips zou zijn, was deze van het formaat XXL. Als deze aflevering magische krachten zou hebben, beheerste het ‘The Force’. Als deze aflevering een vrouw lastig zou vallen, had het een dikke #MeToo aan zijn broek…. enfin, you get the picture. Een mega, dikke, vette, volle aflevering van Praatje Actueel.

Informatie:
Host: Sven
Co-Host: Johan
Lengte aflevering: 1:25:38
Datum: 29-12-2017

Deze aflevering is ook te beluisteren via:

 

De ingredienten van deze smakelijke voorzetting zijn:

LANY
Johan’s wereld is weer een stukje groter geworden, want de beste man is voor het eerst naar een muziekconcert geweest. Paradiso was het toneel en LANY de band. Johan is nog onder de indruk.

AirPods
Ken je dat verhaal van die jongen die rondloopt met opzetstukjes van een elektrische tandenborstel in zijn oren? Nee? True story…. of toch niet? Nee hoor, wees gerust. Het is Sven maar. En hij loopt graag voor aap. Vol passie vertelt Sven, als een verliefde puber, over zijn nieuwste Apple gadget: Airpods. Johan probeert ondertussen te achterhalen hoeveel aandelen van Apple Sven heeft gekocht.

The Witcher 3
Sinds Johan ruzie heeft met draken, laat hij Dragon Age links liggen. En slangen? Daar moet al helemaal niks meer van hebben. Dus opzouten met Metal Gear Solid. Nee, monsterslayer for hire Geralt is wat de klok slaat tegenwoordig. De huiskat van Johan verschuilt zich in huis als Johan weer eens een van zijn special slayer-moves demonstreert in de woonkamer. Off with your head!

Secret Santa
Sven straalt als een klein kinds tijdens kerstmis, want hij vertel over zijn Secret Santa avonturen. Het is net…..een klein kind tijdens kerstmis. Op het button-bashers forum, het gezelligste (retro) game forum in Nederland, heeft Sven voor de derde keer deelgenomen aan de Secret Santa actie. Dit komt erop neer, dat je een verlanglijstje opgeeft, deze gaat in een hoge hoed en jij krijgt iemand anders’ verlanglijstje ervoor terug. Voor die persoon ga jij iets kopen van het verlanglijstje en maakt er optioneel een suprise en/of gedicht bij. Sven trok Johan in het complot en maakt voor de persoon wiens verlanglijstje hij had, een heuse podcast-aflevering, volledig in het teken van die persoon. De arme persoon in kwestie werd verplicht om te luisteren naar die aflevering, anders kreeg hij het reiskoffertje met 3-cijferige code nooit open en zou hij zijn cadeautjes nooit uit kunnen pakken. Hoe liep dit af? En uiteraard had iemand van het forum ook het lijstje van Sven gekregen. Die persoon blijkt een poëet in de dop te zijn en verrast Sven, als ware het een Point and Click avontuur is ,op bijzondere wijze.

Bright
Er schijnt ergens een lichtje. En wel boven het hoofd van Johan. Mogelijk heeft ie een klapje van de molen opgelopen want Johan vindt Netflix’ Bright daadwerkelijk een goeie film, WTF?! Is het vanwege de geweldige acteerprestaties van Will Smith? Of het bijzonder goed uitgewerkte script? Wat zeg je? klink ik cynisch? Wel nee joh, luister maar naar de onderbouwing van Johan.  Sven raakt verblindt door de woordenbrij van Johan.

Star Wars: The Last Jedi
Oke, dan een film waarin men het wel begrepen heeft. Althans, zo denkt Sven er over. Star War The Last Jedi rekent eindelijk eens af met het verleden. Veel minder clichés en oude bekende, en veel meer ruimte voor jong talent en nieuwe verhaallijnen. Sven is dan ook heel blij met dit nieuwste deel in de reeks en kijkt al uit naar het volgende deel.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*