Praatje Actueel: Mike’s Minutes / Mute / Dirty Bomb / Point and Click nieuws / LABO

“Welkom bij Praatje Actueel: mag ik uw bestelling opnemen aub?” Als ware je door de McDrive rijdt, word je door Johan en Sven in sneltreinvaart voorzien van vulling. Geestelijke vulling wel te verstaan. Binnen 30 minuten jagen de mannen er maar liefst 5 onderwerpen doorheen! Van een gastoptreden in een andere podcast tot het karton van Nintendo, het gaat alle echt alle kanten op. Of zoals Sven het zegt: “Voor ieder zijn gading.”

Informatie:
Host: Sven
Co-Host: Johan
Lengte aflevering: 28:48
Datum: 02-02-2018

Deze aflevering is ook te beluisteren via:

Sven: Soul Suspect
Sven is te gast bij (Dyna)Mike’s podcast, of te wel: Mike’s Minutes. Vanwaar deze eer? Nou, zowel Mike als Sven hebben zich gewaagd aan ‘Murdered: Soul Suspect’, een heuse mysterie adventure game op de PS4. Hoe het Sven verging en wat hij van de game vond, kun je hier terugluisteren

Duncan ‘Donut’ Jones’ Mute
Sven weet het nog goed, die trailer van Moon. Een indie-film over maanbasis bediend en gemand door slechts 1 man. Het sfeertje, de desolate plaatjes, Sam Rockwell en de practicle effects sloegen bij Sven in als een bom. Door wie is deze film gemaakt dacht hij. Duncan Jones is de naam. Zoon van niemand minder dan de wijlen David Bowie. Daarna volgde het sterke en spannende Source Code. Jake Gyllenhaal als agent die in een soort Groundhog Day situatie terecht komt waarin hij moet voorkomen dat een bom aan boord van een trein ontploft. Weer dat aparte sfeertje. Daarna kwam er nog een film. Laten wie maar even voor wat het is. Want World of Warcraft was nou niet bepaald een hoogvlieger.

Nu is Duncan Jones weer helemaal terug. Althans, dat doet de trailer geloven. Want Mute, moet het volgende succesvolle project worden. Een Netflix-film waarin Alexander Scargard (True Blood) een barman speelt die niet kan praten, het opneemt tegen een groep gangsters (met Paul Rudd (Antman) als bad guy) om erachter te komen wat er met zijn partner is gebeurd. Het geheel speelt zich af in de nabije toekomst. De vibe is goed en men spreekt hier zelfs al van een spirituele opvolger van Moon. Grootspraak? 23 februari van dit jaar kan je erachter komen. Bekijk de trailer en bepaal zelf wat je er van vindt.

Dirty Bomb
Johan gooit met bommen.Vieze bommen om precies te zijn. In de free to play game Dirty Bomb, neem je het met 6 mensen op tegen 6 andere mensen. De opdracht? Probeer de bom van de tegenpartij onschadelijk te maken. Het levert korte snelle potjes op in een kleine arena omgeving. Een aanstekelijke game vindt Johan.

Point and Click is terug!

Johan vindt Sven maar vreemd lachen. Haast manisch. Waarom? Sven’s hartje is zo blij want zijn favoriete genre (Point and Click adventures) lijkt aan een revival te zijn begonnen. Nu speelt hij al regelmatig Point and Click Adventures op z’n iPhone of iPad, maar ook voor de PS4 komen er steeds meer titels uit! Adventure Productions en ontwikkelaar MixedBag slaan de handen ineen en kondigen 2 Point and Click games aan voor de PS4 en Nintendo Switch. Het betreft hier 2 games (The Wardrobe en Detective Gallo) die al eens zijn uitgekomen op Steam, maar nu dus ook voor de consoles gaan komen. Tevens bekrachtigden ze hun woorden door te zeggen dat ze in de toekomst meer van dit soort games zullen gaan ontwikkelen voor de consoles.

Nintendo LABO

Geniaal of achterlijk? Zeg het maar. Johan en Sven zijn enthousiast. Nintendo komt namelijk op de proppen met een knutselconcept voor de Nintendo Switch. Het heet LABO en het komt hier op neer: Een kartonnen bouwpakket dat je met het gezin (lees: vooral de kids) in elkaar kunt knutselen. Daarna kan het object dat je gemaakt hebt als aansturing gebruikt voor specifieke games. Je maakt bijvoorbeeld een piano, zet je switch erin en hoppa, je kunt met een speciaal spelletje/programma piano gaan spelen. Dit concept wat Nintendo ‘Make, Play and Discover’ noemt, moet de volgende hype, rage of wellicht trend gaan worden in de gamewereld. Bizar toch?

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*