#12 | Big in Amerika / Battlefield1 / Netflix / Afzien / Stellingen

Praatje Podcast is ontdekt en besproken in een Amerikaanse podcast! Verder steekt Johan zijn mening over Battlefield 1 en Netflix niet onder stoelen of banken en heeft Sven afgezien op het strand en op de fiets. En in het hoofdonderwerp gaan Johan en Sven de strijd met elkaar aan door stelling te nemen.

Benieuwd waar het deze keer weer allemaal naar toe gaat? Luister dan snel naar deze aflevering van ruim 2 uur en 30 minuten.

Informatie:
Host: Sven
Co-Host: Johan
Lengte aflevering: 2.28.39
Datum: 6 september 2016

Deze aflevering kun je ook luisteren via:

Download MP3
SoundCloud
iTunes

Big in Amerika
Johan en Sven kunnen niet meer normaal over straat. Hoewel Johan al wat gewend is aan alle fame and fortune, moet Sven nog wel even wennen aan al deze aandacht. Oorzaak van deze bekendheid? Praatje Podcast is ontdekt en besproken in een Amerikaanse podcast. The Audacity To Podcast, gepresenteerd door Daniël J Lewis, behandelt recensies die hij ontvangt over zijn podcast. Sven heeft een tijdje geleden een recensie achtergelaten waarin hij Daniël J Lewis bedankt voor zijn kennis en kunde op het gebied van podcasten. Sven heeft met het luisteren naar deze podcast namelijk onwijs veel geleerd over het maken van een eigen podcast. Daniël J Lewis leest de recensie voor en is tamelijk on de indruk van het geluid van de podcast. Zoveel zelfs, dat hij een stukje ervan laat horen! Alleen het uitspreken van de naam, Praatje Podcast, is onbegonnen werk voor een Amerikaan J

Battlefield 1 en Netflix
Johan zit op de praatstoel. Voluit praat hij over zijn ervaringen met de Bèta van Battlefield 1. Erg enthousiast over de Wereld Oorlog 1 Shooter is hij echter niet. Verder heeft ook Netflix niet al zijn checkboxen kunnen aanvinken. Het heeft er zelf in geresulteerd dat hij films ging kijken om de suggesties van Netflix te kunnen beïnvloeden! Dat is best vreemd.

Afzien moet
Sven is van mening van het verhaal van kapitein Orteca best eens waar kan zijn. Daarnaast is hij van menig dat om de zoveel tijd afzien goed is voor een mens. Om dit af en toe op te zoeken, zoekt Sven altijd naar zijn ‘mountain to climb’ dit keer was het de overlevingsloop in Den Helder en in diezelfde week ook nog een rondje Ijsselmeer fietsen. Als ware het een jongensboek neemt Sven Johan mee op zijn weg van ontberingen.

Hoofdonderwerp: Stellingen
Johan en Sven zijn helemaal in hun nopjes want Praatje Podcast bestaat een jaar en de mannen hebben zichzelf een cadeau gegeven: Een aflevering die volledig in het teken staat van stelling nemen. Johan en Sven zijn namelijk gek op discussiëren. Vooral met elkaar. Als ware het een sport is, proberen ze telkens stelling te nemen en dit te verdedigen. Uiteraard wel met gedegen onderbouwing. De passie voor het discussiëren heeft zelfs aan de basis van het ontstaan van praatje podcast gestaan.

Nu een jaar verder hebben we een vaste basis aan luisteraars en die koesteren we! Ja, wij koesteren jou, lieve luisteraar. Het is jij die telkens met input komt en daarmee direct bijdraagt aan het bestaansrecht van de podcast. Maar eigenlijk altijd is het input leveren op onderwerpen die wij verzinnen. Aangezien we jarig zijn en we zo blij zijn met jou, hebben we besloten dit voor deze aflevering eens om te draaien. Jullie leveren het onderwerp (in dit geval de stelling) aan en wij gaan hier over discussiëren. Aan deze oproep hebben vele gehoor gegeven! Daarom willen we onze trouwe luisteraars in het bijzonder benoemen en bedanken. Dus bedankt:

 • Wilco
 • Dynamike
 • Apenheul
 • Galious
 • Pius
 • Lt Greenbean
 • Gurtus
 • René
 • Joël
 • Arjan
 • Ruud
 • Stannie2000

We hebben ruim 20 stellingen ingestuurd gekregen. Helaas ontbrak het aan tijd om alle stellingen te behandelen. In deze aflevering behandelen we 6 stellingen.Maar wees gerust er komt absoluut een vervolg op deze aflevering. Dus grote kans dat de onbehandelde stellingen daarin een plek gaan krijgen. Want we kunnen nu al zeggen dat deze aflevering naar meer smaakt.

Stelling 1: Steven spielberg beweert dat superhero movies hetzelfde lot beschoren zijn als de western. Ze zijn nu erg succesvol en misschien zijn dit wel de hoogtijdagen, maar je kunt er nog zoveel kanten mee uit dat ik denk dat we er nog wel even mee te maken zullen hebben. – WILCO

Stelling 2: Onze ouders zeiden het al; muziek is een herhaling. Je hoort nu dezelfde remixdeuntjes uit onze jeugd en dat zal zo blijven. Daardoor komen er nooit meer grote sterren zoals Madonna, Jackson, Bowie etc. Echte muziek is dood. – DYNAMIKE

Stelling 3: Binnen twintig jaar komt er een mixed-reality game in de Olympische Spelen. – APENHEUL

Stelling 4: De moeite die het kost om gelukkig te zijn met meer, is net zoveel als de moeite die het kost om gelukkig te zijn met minder. – ARJAN  

Stelling 5: Hoeveel game je nu tegenover vroeger toen je nog niet getrouwd was/samen woonde/geen kinderen had. – LTGREENBEAN

Stelling 6: Mensen hebben moeite met verandering. – RENÉ

Huishoudelijk mededeling
Sven en Johan danken de luisteraars voor hun inbreng en uiteraard iedereen die geluisterd heeft naar deze aflevering. De huishoudelijke mededelingen worden behandeld, o.a. waar Praatje Podcast allemaal de vinden is.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*