#13 | Welkom in Silent Hill

We kijken nog één keer in de spiegel. “James, zouden we hem hier gaan vinden?” We draaien ons om en lopen naar buiten. Het is mistig. Dit lijkt op geen enkele manier op het pittoreske dorpje uit onze herinneringen. Aan de overkant van het meer zien we het liggen: Silent Hill.

Sven en Johan hebben zich goed voorbereid en hun angsten even opzij gezet. Beide mannen gaan terug naar de plek waar zij hele mooie, bijzondere en bange momenten hebben doorgebracht, opzoek naar Mary. In hun zoektocht nemen ze jullie (de luisteraars) mee. Neem een zaklamp en schone onderbroeken mee, want dit kan wel eens heel eng gaan worden.

PRO TIP: Luister deze aflevering met een koptelefoon op in een rustige omgeving. Zo beleef je het Silent Hill avontuur optimaal.

Informatie:
Host: Sven
Co-Host: Johan
Lengte aflevering: 2.27.23
Datum: 27 september 2016

Deze aflevering kun je ook luisteren via:

Download MP3
SoundCloud
iTunes

 

Netflix = Netnix?
Johan is nu ruim een maand bezig in Netflix. Bezig? Ja, hij probeert zichzelf er nog steeds van te overtuigen dat Netflix toch echt wel wat voor hem is. Je zou kunnen stellen dat Johan zichzelf voor de gek houdt. Maar hij vindt dat Netflix hem net zo vaak voor de gek houdt. Door hem bijvoorbeeld series voor te schotelen die er na 1 of 2 seizoenen ineens mee ophouden zonder het verhaal af te ronden. Sven kan zich hier in vinden. Alhoewel Sven niet schroomt om ook die series te kijken zonder ‘closure’. Johan begrijpt dit niet. Netflix? Johan vindt het Netnix…

Welkom in Silent Hill
Johan en Sven hebben Shattered Memories aan Silent Hill. Als beginnende adolescenten waagde zij zich in 2001 ineens aan Silent Hill 2 op de PS2. Niet wetende in welk avontuur zij zich zouden storten. Maar gaandeweg in dit spel stapelde de WTF-momenten zich op. Want boy oh boy, dit is toch en partijtje verontrustend. Maar tegelijkertijd helemaal in het straat van Johan en Sven. Een episch avontuur in een onheilspellende Amerikaans dorpje waarin niets is wat het lijkt, er constant mindfucks plaatsvinden en je telkens twijfelt aan je eigen verstand. Vanaf dat moment zat Silent Hill opgeslagen in het collectief geheugen van de mannen.

Johan en Sven nemen jullie mee op dit avontuur. De mannen gaan zelf daadwerkelijk op avontuur in Silent Hill. Om oude herinneringen op te halen en om de confrontatie aan te gaan met hun diepste angsten. Van Toluca Lake tot Lakeview Hotel, de belangrijkste plekjes van Silent Hill worden aangedaan, voorzien van anekdotes, bevindingen en conclusies.

Huishoudelijk mededeling
Sven en Johan danken de luisteraars voor hun inbreng en uiteraard iedereen die geluisterd heeft naar deze aflevering. De huishoudelijke mededelingen worden behandeld, o.a. waar Praatje Podcast allemaal de vinden is.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*