#09 | Big in Japan (Deel 1)

Sven en Johan zijn terug van hun sabbatical. De 2 maanden rust hebben beide mannen goed gedaan, want ze lopen over van de verhalen. Sven bleef thuis met vrouw en kind. Johan reisde samen met zijn vrouw af naar het verre oosten. Eindbestemming: Japan. Een land dat sinds jonge leeftijd de fascinatie van Johan en Sven heeft. Johan had zoveel te vertellen over zijn ontdekkingsreis door Tokyo/Japan dat de mannen besloten hebben deze aflevering op te splitsen in 2 delen.

Benieuwd waar de fascinatie voor Japan vandaan komt? En is Japan het beloofde land van videogames, films, muziek en technologie? Luister snel naar deel 1 van dit tweeluik!

 

Informatie:
Host: Sven
Co-Host: Johan
Lengte aflevering: 1.30.00
Datum: 14 juni 2016

Deze aflevering kun je ook luisteren via:

Pro-tips:

00.00.21 Introductie
Stannie2000 is bovenwater en ontving een mooie prijs van Praatje Podcast. Verder heeft Sven veel gesport tijdens z’n sabbatical. Johan keek films en reisde af Azië om Thailand en Japan te bezoeken.

Even bijpraten

00.01.07 Chocola en Stannie2000
Sven en Johan nemen een hapje chocola en drinken lekker koffie. Gezellig hoor! En goed nieuws, want Stannie2000 heeft zich gemeld! Deze trouwe luisteraar heeft een recensie achtergelaten op iTunes en dat maakte Sven en Johan erg blij. Stannie2000 heeft een krantenwijk en luistert tijdens deze krantenwijk naar Praatje Podcast. In het begin vond hij het best grappig, maar naarmate hij meer ging luisteren naar Praatje Podcast, begon Stannie2000 de podcast steeds meer te waarderen. En dat waarderen wij weer. Dus is Stannie2000 beloond met een mooie prijs. Een bon van Bol.com. Sven en Johan zijn wel erg benieuwd wat Stannie2000 gekocht heeft met deze bon.

00.08.29 Johan: brenger van goed nieuws en koffie
Sven drink heel graag koffie. Johan weet dit, dus wist direct wat hij voor Sven mee zou nemen als souvenir uit Thailand: koffie van Black Canyon Coffee. Deze koffie zit verpakt in een plastic zakje en daarin zit een soort filter wat je openvouwt en direct op je kopje plaatst. Daarover giet je koffie en het is genieten geblazen. Sven is onder de indruk van deze manier van koffie drinken en zal deze tijdens een speciale gelegenheid zetten en drinken.

00.16.20 Thailand
Het hoofdonderwerp gaat over Japan. Maar Johan is niet alleen naar Japan geweest. Eerst bracht hij een bezoekje aan Thailand. Een land waar zijn vrouw vandaan komt en waar Johan al vaker is geweest. In Thailand heeft Johan vooral ontspannen. Wat eilandjes bezoeken, snorkelen en verblijven in een hoog gebouw in Bangkok. Johan was vooral onder de indruk van een ander hoog gebouw in Thailand, namelijk de Mahanakhon Tower. Dit gebouw lijkt, volgens Johan, zo weggelopen uit Half Life. En inderdaad, wat een bizar gebouw is dit!

00.23.06 Sven liet de boel de boel
Sven heeft tijdens zijn sabbatical veel gesport. Johan wijst Sven erop dat dit toch echt niet Praatje Sportcast is. Dat vindt Sven toch weer een erg goeie naam. Maar dat terzijde. Verder heeft Sven de podcast van Button Bashers beluisterd. Deze aflevering was een retrospective over Star Fox. Een ‘must listen’ voor elke Star Fox fan. En uiteraard kijkt Sven zoveel mogelijk wedstrijden tijdens het EK voetbal in Frankrijk.

00.28.00 Big in Japan
Johan neemt nog een slok van zijn koffie en gaat er lekker voor zitten. Johan begint te vertellen over zijn reis naar Japan. Al sinds Johan en Sven 14 jaar oud zijn, zijn ze beide gefascineerd door Japan. Dit had toen alles te maken met Manga films. Vooral Akira maakte op beide mannen veel indruk. Die prachtige animaties, die skyline van Neo-Tokyo, wauw!

Deze fascinatie heeft vooral Johan nooit losgelaten. Hij wilde in ieder geval één keer in zijn leven naar Japan. En zo geschiedde. Johan’s vrouw verraste Johan met een trip naar Japan. Ze zouden in ieder geval naar Thailand gaan voor 3 weken, maar nooit had Johan er rekening mee gehouden dat zijn jeugddroom dit keer werkelijkheid zou worden.

Eventjes maakte een gedachte zich meester van Johan; wat als het bezoek aan Japan niet zou opwegen tegen de lang gekoesterde droom en de mythische proporties dat Japan inmiddels had aangenomen in Johan’s gedachte? Gelukkig werden de verwachtingen waargemaakt. Japan was fantastisch.

De treinreis en toch best wel westers in Japan
En dan kom je aan in Japan en moet je vanaf het vliegveld richting de trein, om naar de buitenwijk van Japan te reizen. En alles in Japan is in het Japans. En Johan leest en/of spreekt geen Japans. Toch blijkt al snel dat dit land enorm servicegericht is. Johan en zijn vrouw worden netjes begeleid en geholpen om hun weg te vinden naar de trein en richting de B&B. Tijdens zijn trip in Japan verbleven Johan en zijn vrouw in een air B&B.

Verder viel het Johan op dat Japan verdacht Westers aanvoelde. Zeker in verhouding met Thailand, is Japan enorm schoon en georganiseerd. Misschien nog wel georganiseerder dan Nederland. Wel vervelend dat het zover door wordt getrokken dat ook vuilnisbakken ver te zoeken zijn. De Japanner neemt zijn afval netjes mee om thuis of op vaste plekken weg te gooien.

!Pro tip van Johan: Neem je vuilnis mee naar de Mac Donalds. Daar hebben ze voldoende vuilnisbakken om je afval weg te gooien.

Air B&B en aardbeving
De Air B&B bevond zich op ongeveer 45 minuten reizen van het centrum van Japan. Op het moment dat Johan en zijn vrouw aankwamen op de locatie van de air B&B en de trein uitstapte, bleek ook de gastheer van de Air B&B aan de komen. Deze eerste kennismaking zou Johan nooit vergeten, want alle alarmbellen op de mobiel van gastheer gingen af. Er bleek een aardbeving te zijn. Later in de nacht zou er nog een krachtigere aardbeving plaatsvinden. Johan was beide keren niet echt onder de indruk.

Aangekomen bij de Air B&B, vonden Johan en zijn vrouw snel hun plek in het verblijf. Een eigen verdieping in het huis met eigen toilet. En wat voor een toilet!

High-tech toilet
Het toilet in de Air B&B is een verhaal apart. De Japanners hebben hun toilet graag high-tech. Een toilet met besturingsconsole is het gevolg. Dit toilet deed alles behalve tegen je praten. Johan wil thuis ook zo’n toilet.

Dag 1: Asakusa en een toren
Johan bezocht op dag 1 van hun verblijf Asakusa (浅草). Dit is een district in Taitō, Tokio. Asakusa is vooral bekend van de Senso-ji, een boeddhistische tempel gewijd aan de Bodhisattva Guanyin. Johan was onder de indruk van dit district.

Huishoudelijk mededeling
Sven en Johan danken de luisteraars voor hun inbreng en uiteraard iedereen die geluisterd heeft naar deze aflevering. De huishoudelijke mededelingen worden behandeld, o.a. waar Praatje Podcast allemaal de vinden is. Dat kun je hier ook nog eens teruglezen. Over twee weken volgt deel 2 van Johan’s avonturen in Tokyo Japan.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*